Jobb på filmproduktionsbolag i Stockholm

Funderar du på att studera mer konstnärliga ämnen, så kan Stockholms dramatiska högskola vara någonting för dig. Efter genomförd utbildning så kan du exempelvis arbeta på ett filmproduktionsbolag Stockholm.

Skolan har en kreativ korsbefruktning där flera olika konstnärliga områden möts på ett naturligt sätt. Där finns en lärandemiljö som både är vital och stimulerande.

Syftet är att studenter forskare och lärare ska mötas över gränserna, så spännande samarbeten kan byggas och nätverk som kan vara väldigt användbara i framtiden kan konstrueras.  

Ungefär 300 studenter studerar här varje år och det finns en varierande uppsättning program.  Här finns också 120 stycken lärare.

Det finns bra möjligheter att arbeta på filmproduktionsbolag

 Högskolan är indelat i tre institutioner. Dessa leds var och en av en prefekt, som också Fungerar som ledare för lärarna på respektive institution.

Institutionen för film och media fokuserar på yrken som har med film att göra. Det kan handla om dokumentärfilm, fiktion, filmanimationer och liknande. Här utbildas även TV-producenter och Radioproducenter.

Institutionen för scenkonst fokuserar på yrken som sköter uppgifterna omkring själva scenframträdandena Det handlar om dramatiker kostymdesigner ljudtekniker ljusdesigner regissörer och liknande

Institutionen för skådespeleri, å andra sidan, utbildar skådespelare av olika sort. Här ingår bland annat mimskådespelare. Här finns även en utbildning som fokuserar på skådespeleri med hjälp av teckenspråk.

Här finns alltså många bra utbildningar för dig som vill jobba som på ett filmproduktionsbolag i Stockholm. Att skapa film är en komplex process där många olika kompetenser är inblandade.  Det finns många ingångar in i branschen, och många vägar att välja för dig som hoppas på en framtid inom filmproduktion. Även om det inte är Hollywood vi snackar om, eller Bollywood, så produceras det faktiskt en hel del film i Sverige, åtminstone om du räknar in dokumentärfilmer och ett brett spektrum​​​ av produktioner. ​